Naha Bantalan Oilless Bener Kedah Henteu Minyak Pelincir?

Bantalan bebas minyak mangrupikeun jinis bantalan lubricated anu anyar, kalayan ciri bantalan logam sareng bantalan bebas minyak. Éta dieusian ku matriks logam sareng dilumasi ku bahan pelumas anu padet.

Éta ngagaduhan karakteristik kapasitas bantosan tinggi, résistansi dampak, résistansi suhu luhur sareng kamampuan pelumasan diri anu kuat. Éta cocog pisan pikeun waktos-waktos di mana sesah pikeun pelincir sareng ngabentuk pilem minyak, sapertos beban beurat, gancang, bulak balik atanapi ngayun, sareng henteu sieun korosi cai sareng korosi asam sanés.

Digunakeun sacara lega dina mesin casting kontinyu metalurgi, peralatan rolling baja, mesin pertambangan, kapal, turbin uap, turbin hidrolik, mesin cetak injeksi sareng lini produksi alat.

Bantalan bebas minyak hartosna yén bantalan tiasa dianggo normal tanpa minyak atanapi kirang minyak, tibatan henteu bébas minyak.

Kaunggulan tina bantalan bébas minyak

Dina raraga ngirangan gesekan internal sareng anggo kaseueuran bantalan sareng nyegah pembakaran sareng nempel, minyak pelincir kedah ditambihan pikeun mastikeun operasi anu lancar sareng dipercaya tina bantalan pikeun manjangkeun umur capé tina bantalan éta;

Ngaleungitkeun polusi lingkungan anu disababkeun ku kabocoran;

Cocog pikeun beban beurat, gancang, bulak-balik atanapi ngayunkeun waktos anu sesah pikeun pelincir sareng ngabentuk pilem minyak;

Éta ogé henteu sieun korosi cai sareng korosi asam sanésna;

Bantalan hias henteu ngan ukur ngahémat suluh sareng énergi, tapi ogé ngagaduhan umur jasa langkung lami tibatan bantalan geser biasa.

Pancegahan pikeun masang bantalan bebas minyak

Pamasangan bantalan bebas minyak sami sareng bantalan anu sanés, sababaraha detail kedah diperhatoskeun:

(1) Tangtukeun naha aya tonjolan, tonjolan, sareng sajabana dina permukaan kawin aci sareng cangkang aci.

(2) Naha aya lebu atanapi keusik dina permukaan perumahan bantalan.

(3) Sanaos aya goresan sakedik, tonjolan, sareng sajabana, éta kedah dikaluarkeun nganggo batu minyak atanapi kertas pasir anu saé.

(4) Pikeun nyingkahan tabrakan nalika dimuat, sakedik minyak pelumas kedah ditambihan dina permukaan aci sareng cangkang poros.

(5) Héséna bantalan bébas minyak kusabab panas teuing henteu kedah langkung ti 100 derajat.

(6) Anu nahan sareng nyégél piring tina bantalan bebas minyak henteu kedah dipaksa.


Pos waktos: Aug-22-2020