Pangetahuan Dasar ngeunaan Bantalan

Naha anjeun terang naon bagian mékanis bantalan éta? Éta disebut "kadaharan industri mékanis" sareng seueur dianggo dina sababaraha bagéan penting mesin. Kusabab bagian-bagian penting ieu damel di tempat anu henteu katingali, biasana henteu dipikaharti ku anu teu profesional. Seueur profesional non mékanis henteu terang naon éta bantalan.

Naon hubunganana?

Orientasi mangrupikeun bagian anu ngabantosan obyék muter, katelah dina basa Jepang salaku jikuke. Sakumaha namina nunjukkeun, bantalan mangrupikeun bagian anu ngadukung "poros" puteran dina mesin.

Mesin anu nganggo bantalan kalebet mobil, pesawat, generator sareng saterasna. Bantalan ogé dianggo dina alat-alat rumah tangga sapertos kulkas, pembersih vakum sareng AC.

Dina mesin ieu, bantalan ngadukung "poros" kalayan roda anu dipasang, gir, turbin, rotors sareng bagian sanésna pikeun ngabantosan puter kalayan lancar.

Salaku hasil tina rupa-rupa mesin pikeun ngagunakeun seueur "poros" puteran, janten bantalanana janten bagian penting, dikenal salaku "dahareun industri mesin." Bagian ieu sigana henteu penting, tapi éta penting. Tanpa éta, urang tiasa ' t hirup normal.

Fungsi bantalan

Ngurangan gesekan sareng ngajantenkeun rotasi langkung stabil

Kedah aya gesekan antara "poros" puteran sareng anggota dukungan anu muter. Bantalan dipaké antara puteran "poros" sareng bagian pangrojong puteran.

Bantalan tiasa ngirangan gesekan, ngajantenkeun rotasi langkung stabil sareng ngirangan konsumsi énergi. Ieu fungsi panggedéna pikeun bantalan.

Ngajaga bagian pangrojong anu muter sareng jaga "sumbu" anu diputer dina posisi anu leres

Aya kakuatan hébat antara "aci" puteran sareng bagian pangrojong puteran. Bantalanna nyegah anggota dukungan anu diputer tina ruksak ku kakuatan ieu sareng ngajaga "poros" puteran dina posisi anu leres.

Éta pisan kusabab fungsi bantalan ieu anu tiasa urang anggo deui mesin ieu kanggo waktos anu lami.


Pos waktos: Aug-22-2020